Udržovat bazénovou vodu ve vysoké kvalitě se může zdát jako složitý úkol, ale není tomu tak. I v případě, že zjistíte nedostatek dezinfekčních látek v bazénové vodě, najdete řešení v podobě přípravku chlor šok Chlorito.cz . Je pravdou, že základem úspěchu je pravidelná péče o bazénovou vodu, ovšem mohou nastat výjimečné situace, jako například hodně vysoká vedra, která hodně oteplí vodu nebo častější využívání bazénu plavci, a právě v těchto případech se může stát, že i přes Vaši pravidelnou údržbu bude voda potřebovat přípravek chlor šok, protože nebude obsahovat žádný chlor.

bazén

Přípravek chlor šok je určen k okamžité šokové terapii bazénové vody na rozdíl od běžných přípravků, které jsou pomalu rozpustné a dodávají své účinné látky do bazénové vody postupně se tento přípravek rozptýlí ve vodě téměř okamžitě a vyřeší Váš problém. Tohoto skvělého pomocníka můžete používat k účelu, ke kterému je určen nebo jej také můžete využívat při pravidelných úpravách bazénové vody jako prevenci. Díky tomu, že působí částečně i jako algicid Vám pomůže i v prevenci proti řasám.

bazén za domem

Ovšem i přesto, že víte, že máte po ruce tohoto pomocníka, byste neměli opomínat tu nejdůležitější věc, kterou je pravidelná údržba bazénové vody. Alespoň jednou za dva týdny zkontrolujte bazénovou vodu za pomocí testeru a dodejte do vody všechny potřebné přípravky bazénové chemie, hlavně dezinfekční prostředek a samozřejmě přípravek pro srovnání PH vody. Pokud máte v bazénu tvrdou vodu, nezapomeňte také na změkčovač vody a přípravek proti řasám také není na škodu použít preventivně při každé pravidelné údržbě. A v neposlední řadě nezapomínejte na pravidelné odstraňování nečistot z bazénu, ať už za pomocí síťky či za pomoci bazénového vysavače. Pokud se budete o celé bazénové zařízení opravdu dobře a pravidelně starat, bude Vám sloužit po dlouhá léta.