| Chagall´s Club Restaurant - Luxusní restaurace v centru Prahy

Dom?

 

 

POLEDNÍ MENU
 

platí od 13.4.3. do17.4 .2015, od 11:00 – 15:00

 

 

PONDĚLÍ

 

Římské listy s opečeným tuňákem     

195 Kč

Tomatová polévka s těstovinou, parmazánem a kapkami portského vína      

 95 Kč

Vepřový bůček plněný zvěřinovou fáší s játry, červené  zelí a domácí bramborové placky 

 205 Kč

Italské rizoto s chobotnicí, mušlemi a malými krevetami     

255 Kč

Dezert dle denní nabídky   

95 Kč

3 CHODOVÉ MENU 380 Kč

 

ÚTERÝ

 

Dubovým kouřem provoněný jelení hřbet se salátem z čerstvé zeleniny a jablečným dresingem

185Kč

Francouzská Bouillabaisse    

115 Kč

Zvěřinový guláš, kynutá bramborová cmunda a ve víně konfitovaná šalotka    

195 Kč

Prsa kukuřičných kuřátek “supreme”, žemlový nákyp a mrkev na javorovém sirupu 

255 Kč

 

Krocaní prsa dušená ve smetaně s červenou řepou,špenátový nákyp se slaninou     

195 Kč

Šťavnatý krk z argentínského skotu,omáčka ze zeleného pepře,grilovaná zelenina,brambory

265 Kč

Desert dle denní nabídky    

95 Kč

 

3 CHODOVÉ MENU 380 Kč

 

STŘEDA

 

Hlávkový salát, zastřené vejce, česnekové krutony, křupavá lardo slanina, hořčicový dresing 195Kč

Krém ze sladkého hrášku s máslovými krutóny    

95 Kč

Smažený kapr bez kostí s domácím majonézovým bramborovým salátem    

165 Kč

Minutkové ragů ze svíčkové, hub schitaké a řapíkatého celeru, bílá dušená rýže   

255 Kč

Dezert dle denní nabídky    

95 Kč

 

3 CHODOVÉ MENU 380 Kč

 

ČTVRTEK

 

Tomatové carpaccio s křupavou slámou z parmské šunky a mozzarelou    

195 Kč

Houbový krém s nočky zakysané smetany    

95 Kč

Hovězí závitky plněné vejcem a uzeninou, s hořčicovou omáčkou a Karlovarským knedlíkem   

195 Kč

Pomalu pečené jarní kuřátko, bramborový nákyp s baby karotkou    

225 Kč

Dezert dle denní nabídky    

95 Kč

3 CHODOVÉ MENU 380 Kč

 

PÁTEK

 

Pečené papriky na grilu s gratinovaným ovčím sýrem na bylinkových toastech  

195 Kč

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky    

95 Kč

 

Svíčková na smetaně s brusinkami a domácím knedlíkem  

235 Kč

Konfitovaná kačeří stehna, s kedlubnovým zelím a chlupatým knedlíkem  

265 Kč

 

Dezert dle denní nabídky    

95 Kč

3 CHODOVÉ MENU 380 Kč

 

 

 

Zavřít

Saláty, pasta a rizota


 

Salát s gratinovaným kozím sýrem pečenými cherry tomaty, krutony, bylinkovým medem a domácím dresingem  

                                                                                                           

200 Kč

 

Hořké a sladké salátové listy s pampeliškou, doma nakládaný salátem z mořských plodů s malinovým vinaigrettem a jedlými květy

 

280 Kč

 

Francouzský salát Nicoise s tuňákem, olivami, vejcem a grilovanými bramborami

 

290 Kč

 

Spaghetti alla chittara, vongole, sušený kaviár bottarga, Smetana s parmezánem

 

310 Kč

 

Bezlepkové těstoviny casarecce s bylinkami, listy mladého špenátu a ovčím sýrem

 

240 Kč

 

Udon tagliatelle se sezamovým olejem, Fava fazolemi a kuřecími prsíčky

 

240 Kč

 

Rizoto ,,Aglio olio" s krevetami a lístečky sýru pecorino

 

290 Kč

 

Parmezánové rizoto

 

210 Kč

 

 

          

České menu


ČESKÉ MENU

 

Zvěřinová paštika zapečená v těstě s tokajskou omáčkou, jeřabinami a nakládanými houbami

Pálava 2013

 

Bramborová polévka s lesními houbami a moajoránkovým olejem

Chardonnay - Pinot 2012

 

V kachním sádle konfitovaná kachní stehna, bramborové noky a žemlové knedlíky

Domácí dort

 

Menu 790,- Kč/víno 440,- Kč

 

 

 

 

 

Seychelský tuňák 16. a 17.4.2015


Seychelský tuňák v Chagall´s

16. a 17.4.2015

 

 

Sushi – 3 druhy Sushi Nigiri + 2 x Maki

 

Gavi di Gavi 2014 DOCG Villa Sparina, Piemonte

 

Pupek z tuňáka na tatarský způsob – špenátovo-smetanový coullis

s kaviárem tuňáka

 

Svíčková z tuňáka marinovaná v sojové omáčce se sezamem, prudce opečený

 

Weisshaus Pint Bianco 2013 DOC Colterenzio, Alto Adige

 

Jemný rybí krém s bylinkovým mascarpone, tortelliny plněné čerstvě zauzeným tuňákem a tomatové concasse

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi 2013 DOC Bucci, Marche

 

Steak z tuňáka se šafránovým rizotem, sušeným tuňákem a plněnými cuketovými květy lanýžovým mousseline

 

Gris Pinot Grigio 2012 DOC Lis Neris, Friuli Isonzo

 

Smažená zmrzlina z kondenzovaného mléka

s 25letým balsamico octem a mátovým želé

 

La Serra Moscato d´Asti 2014 DOCG Marchesi di Gresy

 

 

Cena za menu: 990,- Kč

Cena za vína: 850,- Kč

 

 

SPECIALITA ŠÉFKUCHAŘE MARTINA JISKRY

 

Tuňák "Grillé-cru" v extra panenském olivovém oleji, citronových listech,

chili a koriandru naložené filety, zprudka opečené

 

390,- Kč 

 

Možnost doobjednat sushi set 8 ks „obento“– „jídlo do krabičky“ 

 

350 Kč

 

 

 

 


Kvality tuňákového masa


Tuňák – mořská pochoutka

pro zdraví i krásu

 

Konzumace tuňáka pomůže nejen zdraví, ale také půvabu. Látky v něm obsažené totiž zlepšují kvalitu vlasů a nehtů a zmírňují projevy lupénky. Velký podíl na tom má také fosfor, důležitý pro zdraví zubů. Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plusem je mimo jiné i nízký počet kostí.

 

Nejkvalitnější a také nejdražší je lehounce prorostlé maso, japonsky zvané toro, které se používá nejen na stále populárnější sushi, ale také se z něj připravují vynikající steaky, jejichž červená barva přechází při smažení postupně od bílé do zlatavé.